Terug naar overzicht

Interview met Marius Messemaker

"Het leukste is dat je dingen oplost"

Bekijk de vacatures

Marius is 31 jaar en heeft een kind van acht maanden. “Een druk leven dus.” Hij begon een jaar geleden bij BMP Datapartners. “Hiervoor zat ik in de evenemententechniek: licht, geluidsman, video en zo. Maar ik had zin in iets anders. Het lag daar natuurlijk ook aardig op z’n gat, door Corona. En ik zocht naar een beetje vastigheid, normalere werktijden en dat soort dingen.”

“Kom eens op gesprek, we hebben mensen nodig”

Tijdens een biertje met een collega van vroeger, vertelde Marius dat hij in de evenementen steeds meer met ICT deed. “Toen vroeg-ie waarom ik niet een keertje bij BMP kwam kijken, omdat ze daar mensen kunnen gebruiken.’ Een gesprek was gauw geregeld. “En dat beviel wel, van beide kanten. Zo ben ik hier dus ingestroomd.”

“Je krijgt alle kansen”

Marius startte bij de technische dienst. “Dus vooral met m’n handen werken.” Een collega ging al snel de ziektewet in. “Toen was ik eigenlijk de enige daar.” Hij ging gelijk aan de slag met van alles en besloot ook om de boel maar meteen een beetje te moderniseren. “Ondertussen deed ik daarnaast af en toe al klusjes op de vloer, voor collega’s. Het is gewoon een jaar geweest van veel doen, veel ontdekken en nog wat cursusjes doen.” Sinds kort zit hij bij de servicedesk. “Nu doe ik soms al dingetjes in het veld. Het is allemaal heel snel gegaan, eigenlijk. Als je maar wil aanpakken, krijg je hier echt alle kansen. En ja, dat is heel fijn!”

“Daar leer je veel van”

“Hoe mijn werkdag eruitziet? Nou, dat kan twee kanten op. De dagen op de servicedesk beginnen we met een overleg. Daarna ga ik achter de telefoon: allerlei problemen oplossen, tickets oppakken, telefoontjes beantwoorden en mensen direct helpen.” Daar is Marius wel druk mee tot een uur of vijf.

“Of ik heb zelf klussen. Soms in het veld en anders hier. Dat is het aanpakken van grotere tickets, problemen. Straks ga ik bijvoorbeeld van alles updaten, op servers van een klant.” Maar hij gaat dus ook weleens op pad. “Computers uitleveren en dat soort dingetjes. Dan ben je lekker de hort op, zeg maar.”

Naar buiten toe gaan, vindt hij natuurlijk het leukste. “Maar bij de servicedesk leer je heel veel, dat is ook weer fijn.”

“Van een tevreden klant word ik blij”

Het is wel duidelijk: Marius heeft het naar zijn zin bij BMP Datapartners. “Nou, zeker! De kansen die je hier krijgt, ik mag van alles oppakken. De sfeer onderling is top en collega’s helpen je goed. Alle voorwaarden zijn gewoon goed en er wordt altijd met je meegedacht.”

“Het leukste aan mijn functie is dat je problemen van mensen kunt oplossen. Van een tevreden klant word ik ook blij.” Verder vindt hij het onderzoeken fijn. “Kijken waar het probleem ligt en dan de beloning als je het vindt. Dus meer de weg naar de oplossing, met al die puzzelstukjes onderweg. Af en toe voelt het gewoon een beetje als spelen.”

“Cursus bijna altijd onder werktijd”

“Dat zijn dus ook de dingen waar ik mijn motivatie uit haal. En de onderlinge sfeer hier, die is superleuk. Iedereen heeft de wil om elkaar te helpen. Natuurlijk denk je soms in jezelf: pfff dat komt nu even niet uit. Maar dat hoort erbij. Andersom is het fijn als je wat oplost en ze zeggen: goed gedaan. Verder is het steeds meer willen leren bij mij een goede motivatie. Want zo kan ik mijn kennis vergroten en beter worden in het werk.”

Uiteindelijk wil Marius graag senior engineer worden. “Dan moet ik wel cursussen en dingen gaan doen. Hopelijk kan ik daarna grotere projecten en zo oppakken, net als de collega’s hier op kantoor. Meestal kan je hier cursussen onder werktijd volgen, dus dat is wel goed geregeld.

“Iedereen wil hier echt dingen doén”

Wat het eerste in me opkomt over werken bij BMP? De kracht van het team, iedereen wil echt dingen doén. Verder de gezelligheid. En nieuwe oplossingen vinden. We doen veel de ICT kant, maar helpen bijvoorbeeld ook bloemenbedrijven. Dat ze een klok hebben op verschillende computers. Daar maken we dan een eigen systemen voor, solderen ook dingen en zo.”

Het meest trots is Marius op de klanten van BMP Datapartners. “Daar zitten echt serieuze bedrijven bij. Het is leuk om af en toe tegen iemand te zeggen: hé dat is een klant van ons, dat regelen wij allemaal.

Hij is ook wel een beetje trots op zichzelf. “Hoe ik me hier in korte tijd heb ontwikkeld. Gelukkig ben ik leergierig en pak ik dingen makkelijk op. Maar het is inderdaad best snel gegaan.

“Wees jezelf”

Voor iemand die ook bij BMP zou willen werken, heeft hij een tip. “Wees vooral jezelf en doe je niet groter voor. Daar wordt hier wel op gelet. We kijken vooral naar wat past bij het team. En als je iets niet weet, dan leren we je het wel. Maak je daar maar geen zorgen over.”